Meer over het gebruik van de zonnebank

Wilt u gebruik maken van een van de zonnebanken van Zonnestudio Elderveld? Bij ons bent u aan het juiste adres voor specialistisch advies op het gebied van verantwoord zonnen en zonnecosmetica. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u op een veilige manier gebruik kan maken van onze zonnebanken. Onze medewerkers vertellen u graag meer over hoe snel bruin kunt worden, alles over huidbescherming en bescherming tegen veroudering en uitdroging. Zeker ook als u uw kleurtje zo lang mogelijk wilt behouden!

Het gebruik van zonnecosmetica

Wanneer u onder de zonnebank gaat, kunt u verschillende zonnecosmetica gebruiken. Deze werken bijvoorbeeld bruiningsversnellend, beschermen u tegen huidveroudering en verlengen de duur van uw bruine kleurtje, omdat de melanine- aanmaak wordt gestimuleerd. Het is echter niet zo dat u door het gebruik van een bruiningsversneller ook eerder verbrand. Daarnaast is het belangrijk is dat u geen beschermingsfactor (SPF) gebruikt wanneer u onder de zonnebank gaat. Deze zonnebrandcrèmes beschermen u alleen tegen de UV-straling van de buitenzon. Uiteraard verbrandt u niet door dit soort crèmes te gebruiken, maar u wordt er ook niet bruin door onder de zonnebank. Tot slot willen wij u erop attenderen dat u uw huid goed hydrateert wanneer u gebruik maakt van een zonnebank. Gewone lotions en crèmes zijn hiervoor niet geschikt. Om vochtverlies onder de zonnebank tegen te gaan, kunnen onze medewerkers u adviseren over het soort producten dat geschikt is om uw huid te beschermen tegen uitdroging.

Tips voor het gebruik van de zonnebank

Graag zetten wij van Zonnestudio Elderveld nog een aantal tips voor u op een rij met betrekking tot het gebruik van zonnecosmetica wanneer u onder de zonnebank gaat:

  • Verwijder uw dagcrème voordat u onder de zonnebank gaat
  • Scrub voor u gaat zonnen uw benen voor een egale teint
  • Houd rekening met de houdbaarheidsdatum van uw zonnecosmetica
  • Vraag onze medewerkers om advies
  • Houd rekening met de geldende richtlijnen voor verantwoord zonnen

Minimumleeftijd

Sinds 2008 is de Europese regelgeving omtrent de minimumleeftijd voor het gebruik van de zonnebank aangescherpt. Onder de 18 jaar mogen jongeren geen gebruik maken van een professionele zonnebank. Ook Zonnestudio Elderveld maakt hier geen uitzonderingen in. Ben jij dus jonger dan 18? Dan mag je geen gebruik maken van de zonnebank van Zonnestudio Elderveld. Bij twijfel zullen we jou om je legitimatiebewijs vragen.

Reacties zijn gesloten.