Meer over het gebruik van de zonnebank

Wilt u gebruik maken van een van de zonnebanken van Zonnestudio Elderveld? Bij ons bent u aan het juiste adres voor specialistisch advies op het gebied van verantwoord zonnen en zonnecosmetica. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u op een veilige manier gebruik kan maken van onze zonnebanken. Onze medewerkers vertellen u graag meer over hoe u snel bruin kunt worden, alles over huidbescherming en bescherming tegen veroudering en uitdroging. Zeker ook als u uw kleurtje zo lang mogelijk wilt behouden!

Het gebruik van zonnecosmetica

Wanneer u onder de zonnebank gaat, kunt u verschillende zonnecosmetica gebruiken. Deze werken bijvoorbeeld bruiningsversnellend, beschermen u tegen huidveroudering en verlengen de duur van uw bruine kleurtje, omdat de melanine- aanmaak wordt gestimuleerd. Het is echter niet zo dat u door het gebruik van een bruiningsversneller ook eerder verbrand. Daarnaast is het belangrijk is dat u geen beschermingsfactor (SPF) gebruikt wanneer u onder de zonnebank gaat. Deze zonnebrandcrèmes beschermen u alleen tegen de UV-straling van de buitenzon. Uiteraard verbrandt u niet door dit soort crèmes te gebruiken, maar u wordt er ook niet bruin door onder de zonnebank. Tot slot willen wij u erop attenderen dat u uw huid goed hydrateert wanneer u gebruik maakt van een zonnebank. Gewone lotions en crèmes zijn hiervoor niet geschikt. Om vochtverlies onder de zonnebank tegen te gaan, kunnen onze medewerkers u adviseren over het soort producten dat geschikt is om uw huid te beschermen tegen uitdroging.

Tips voor het gebruik van de zonnebank

Graag zetten wij van Zonnestudio Elderveld nog een aantal tips voor u op een rij met betrekking tot het gebruik van zonnecosmetica wanneer u onder de zonnebank gaat:

  • Verwijder uw dagcrème voordat u onder de zonnebank gaat
  • Scrub voor u gaat zonnen uw benen voor een egale teint
  • Houd rekening met de houdbaarheidsdatum van uw zonnecosmetica
  • Vraag onze medewerkers om advies
  • Houd rekening met de geldende richtlijnen voor verantwoord zonnen

Huidanalyse

Om te zorgen dat u de juiste hoeveelheid zonlicht op uw huid krijgt en niet meer dan dat, is het belangrijk dat er naar uw huidtype gekeken wordt. Zonnestudio Elderveld zal altijd (aan de hand van een vragenlijst en/of een huidmetingssysteem) analyseren welk huidtype u heeft en zorgen dat u niet meer zonlicht krijgt dan goed voor u is.

Zonadvies

Na het bepalen van uw huidtype bij de huidanalyse, krijgt u een persoonlijk zonadvies. Hoe lang kunt u zonnen op welke zonnebank? Met een goed zonadvies profiteert u van de optimale combinatie tussen de positieve effecten van het zonnen en een goed bruiningsresultaat, zonder uw huid verbranden.

0,3 NORM

De zogeheten ‘0,3-norm’ die sinds medio 2007 in Nederland van kracht is, wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze norm is in opdracht van de Europese Unie opgesteld door een brede wetenschappelijke commissie, Scientific Committee on Consumer Products (SCCP).
De norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur. De professionele bruiningslampen in onze zonnestudio zijn hier op afgesteld.
Andere aspecten die uit het SCCPrapport naar voren kwamen, is dat klanten van zonnestudio’s verplicht een goede ‘intake’ met bijbehorende huidanalyse en een goed zonadvies moeten krijgen. Eveneens moeten er in zonnestudio’s duidelijk waarschuwingen zijn aangebracht over de mogelijke risico’s van (overmatig) zonnen en zonnebankgebruik.
Zonnestudio Elderveld heeft zich de afgelopen twee jaar sterk ingespannen om de genoemde ‘0,3-norm’ op een goede wijze ingevoerd te krijgen. Dit in nauwe samenwerking met de Voedsel en Waren Autoriteit. De (gezamenlijke) aanpak was zodanig dat deze als voorbeeld is gesteld in vele andere Europese landen die in veiligheids- en kwaliteitsbeleid rond zonnebanken duidelijk achterlopen bij Nederland.

Minimumleeftijd 18 jaar

Sinds 2008 is de Europese regelgeving omtrent de minimumleeftijd voor het gebruik van de zonnebank aangescherpt. Onder de 18 jaar mogen jongeren geen gebruik maken van een professionele zonnebank. Ook Zonnestudio Elderveld maakt hier geen uitzonderingen in. Ben jij dus jonger dan 18? Dan mag je geen gebruik maken van de zonnebank van Zonnestudio Elderveld. Bij twijfel zullen we jou om je legitimatiebewijs vragen.

Zonneapparatuur

Zonnebanken zijn een gecontroleerde bron van ultraviolet licht ter aanvulling of vervanging van de zon buiten. De horizontale of verticale zonneapparaten bevatten dezelfde UV-stralen als de zon buiten en het bruiningsproces (en het proces van Vitamine D-aanmaak) vindt dan ook op dezelfde natuurlijke wijze plaats. Met een vaste output van de lampen (die de kracht hebben van maximaal de middagzon aan het Middellandse Zeegebied) kunt u precies berekenen hoeveel zonlicht er op uw huid komt, iets dat in de buitenzon niet mogelijk is. Doordat zonneconsulenten deze zonkracht koppelen aan uw huidtype en bruining, kunt u gecontroleerd zonnen zonder te verbranden.
Er zijn daarnaast andere voordelen waarom mensen voor de zonnebank kiezen: deze ‘zon’ is altijd beschikbaar, ook ’s avonds en tijdens zonloze dagen/seizoenen. Bovendien is de apparatuur tegenwoordig veelal voorzien van allerhande comfortaspecten zoals ergonomische ligplaten, instelbare ventilatiesystemen, aromabelevingen, verkoelende watermist en de mogelijkheid om (uw eigen) muziek te luisteren.

Buiten zonnen

De stelregel voor verantwoord zonnen is zowel binnen als buiten hetzelfde: zon met mate en zorg dat u niet verbrandt! Met de binnenzon kunnen we de blootstelling heel precies controleren, omdat we exact weten hoeveel UV-licht er op de huid komt. Met de buitenzon is dat niet het geval.

Hygiëne zonnestudio’s

Wanneer u ontspannen geniet van een zonnesessie, ligt u veelal ongekleed op de zonneapparatuur. Zonnestudio Elderveld leven daarom belangrijke hygiëneregels na om te zorgen dat de hygiëne aan alle eisen voldoet. Met de juiste reinigings- en desinfecteermiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio gereinigd. Hierdoor kunt u onbezorgd genieten van uw minivakantie genieten

Reacties zijn gesloten.